Paprika polní žlutá

Zpět na přehled sortimentu
Paprika polní žlutá
Paprika polní žlutá
Certifikovaný produkt BIO
Měrná jednotka kg

Hmotnost 1 kg odpovídá asi 10 - 12 kusů paprik.

Tato dutá bobule, v minulosti nazývaná turecký aneb indiánský pepř, pochází z velmi teplých krajin Jižní a Střední Ameriky. V Evropě se od 16. stol. používá jako koření. Až v 19. stol. se začala používat jako zelenina na Balkánu a v Uhersku a až ve 20. stol. se začaly vedle tenkostěnných odrůd objevovat odrůdy s masitějšími plody. Obsahuje ze všech zelenin nejvíc vitaminu C, vitaminy B1 a B2, karoten, tuky a další důležité minerální látky. Nejúčinnější látkou je kapsicin. Příznivě ovlivňuje délku lidského života. Povzbuzuje krevní oběh, nervovou soustavu a upravuje stav žaludečních šťáv. Červené a žluté masité plody jsou mimořádně vhodné pro posílení zraku, schopnosti soustředění a jsou prevencí proti migréně.

Obsah látek: Vit. C, P, A; K, P

Dostupnost v letech 2013 až 2017

ledenúnorbřezendubenkvětenčervenčervenecsrpenzáříříjenlistopadprosinec
Copyright © 2006–2018 Josef Vymětal, realizace: reseni.net