Rajčata polní
Rajčata polní
Certifikovaný produkt BIO
Měrná jednotka kg

Čerstvá syrová šťáva z rajských jablíček je velmi užitečná a reaguje alkalicky, jestliže nejsou současně tráveny škrobové nebo cukrové výrobky. Dohromady s těmito koncentrovanými produkty je její reakce v zažívacím ústrojí jednoznačně kyselá. Této šťávy lze pít tři sklenice denně, oslazené medem a ochucené paprikou (s výjimkou případů střevních zánětů a autointoxikace).

Rajská jablíčka mají vysoký obsah kyseliny citronové a maleinové a obsahují něco kyseliny šťavelové. Tyto kyseliny jsou v látkové výměně nutné a užitečné za předpokladu, že jsou živoucí a organické. Vařením nebo zavařováním se stanou anorganickými a škodí tělu, přičemž je jejich škodlivý účinek plíživý a neprojeví se hned. Mnohé případy kamínků v močovém ústrojí jsou důsledkem konzumace vařených nebo zavařených rajčat nebo jejich šťáv, zejména tenkrát, jestliže se jí dohromady se škrobovými a cukrovými výrobky.

Syrová rajská jablíčka jsou bohatá na sodík, vápník, draslík a hořčík. Existuje nespočetně mnoho druhů rajských jablíček. Ze všech si můžete připravit vynikající šťávu, kterou vždycky vypijte syrovou. Kromě vitaminů A, C, E a B a mnoha minerálních látek obsahují rajčata ještě další dvě důležité a vzácné složky: P-Kumarin a kyselinu chlorogenovou, které zabraňují tvorbě rakovinotvorných látek v těle a mají příznivý vliv i na krevní obraz. Semena rajčat jsou pokryta slizem, který blahodárně působí na střevní stěny a napomáhá tak vyprazdňování. Kdo si hlídá kalorie, jistě s nadšením přivítá, že tyto rajské plody jich mají jen 21 na 100 gramů.

Čerstvá rajčata v perfektním stavu vydrží čtyři až pět dní. Neměla by se však ukládat do chladničky, protože ztrácí aroma.

Indikace:
Psychická únava
Ztráta chuti k jídlu
Chronická otrava (intoxikace)
Arterioskleróza, choroby cévní (vaskulární)
Zánět kloubů (Artritida), dna, revma
Zvýšená přítomnost dusíku v krvi (Hyperazotémie)
Žlučníkové a ledvinové kameny
Zánět zažívacího ústrojí

Používané části:
Celé zralé plody.

Šťáva:
100 g rajčat dá přibližně 73-74 cm3 šťávy

Obsah látek: cukry, minerální látky, organické kyseliny, pektiny, Na, Ca, K, Mg

Dostupnost v letech 2013 až 2017

ledenúnorbřezendubenkvětenčervenčervenecsrpenzáříříjenlistopadprosinec
Copyright © 2006–2018 Josef Vymětal, realizace: reseni.net