Červená řepa salátová

Zpět na přehled sortimentu
Červená řepa salátová
Červená řepa salátová
Certifikovaný produkt BIO
Měrná jednotka kg

Šťávu z červené řepy doporučují léčitelé míchat v poměru jedna ku jedné se šťávou mrkvovou a tuto směs opět smíchat ve stejném poměru s vodou. Denně vypitá půllitrová dávka takového koktejlu by měla dobře působit proti nejrůznějším krevním chorobám. Stejně tak se tento nápoj v rámci přírodní léčby doporučuje při všech formách rakoviny.

V roce 1993 byla v americkém čtvrtletníku Folk Medicine Journal zveřejněna práce maďarského lékaře Alexandra Ferencziho. Ten zkoumal zvířata, jimž byly naočkovány zhoubné nádory a kterým byla k pití podávána právě řepná šťáva. Lékař zjistil, že po nějakém čase tato zvířata ztratila příznaky rakoviny a žila o dvacet procent déle než zvířata bez řepné terapie. Červená řepa má sice nízký obsah vitaminů, ale díky ostatním prvkům je právě ve zmíněné kombinaci s mrkví a vodou vhodná i při úpravě kyselosti organismu. Pomáhá odvádět zplodiny metabolismu, takže působí také proti dně, revmatismu a roztroušené skleróze. Její složky na sebe vážou i těžké kovy a vylučují je z těla ven. Barviva řepy zvyšují pevnost krevních kapilár, snižují tlak krve a uvolňují cévní sraženiny. Pravidelná konzumace řepy nebo její šťávy proto chrání před aterosklerózou, mozkovými příhodami, hypertenzí a chorobami cévního systému. Řepa kromě toho stimuluje činnost jater, žlučníku, žaludku a střev. Podle amerického léčitele Johna Heinermana se řepná šťáva doporučuje i pro nápravu škod způsobených na vnitřních orgánech přemírou pití alkoholu a užíváním drog.

Zkuste: Šťávu z jedné menší řepy smíchejte v mixéru s polovinou svazku petrželky, třemi listy hlávkového salátu, třemi malými mrkvemi a stroužkem česneku. Pijte jednu sklenici denně. Pozor, samotná neředěná řepná šťáva může být příliš silná, a tak ji raději míchejte s vodou.

Obsah látek: Vit. C, PP, B6; K, Na, P

Dostupnost v letech 2013 až 2018

ledenúnorbřezendubenkvětenčervenčervenecsrpenzáříříjenlistopadprosinec
Copyright © 2006–2018 Josef Vymětal, realizace: reseni.net