Okurky nakladačky

Zpět na přehled sortimentu
Okurky nakladačky
Okurky nakladačky
Certifikovaný produkt BIO
Měrná jednotka kg

Okurka výrazně odvodňuje, je močopudná, pomáhá ledvinám ředit kyseliny a vylučovat je z těla ven. Člověku, kterému špatně fungují ledviny, funguje špatně i srdce a trápí ho otoky. Pravidelná konzumace okurek zabraňuje vzniku ledvinových kamenů, a dokonce je údajně schopná některé z nich rozpustit. Okurky na sebe vážou také kyselinu močovou, takže by je měli často konzumovat lidé trpící zvýšenou kyselostí moče stejně jako ti, které trápí překyselení projevující se pálením žáhy, bolestí hlavy, vyrážkami na zádech a obličeji či zahleněním. Salát z okurek s citronem, cibulí a zastudena lisovaným olejem odstraňuje zácpu. Okurková šťáva je ceněna i proto, že snižuje krevní tlak – způsobuje to značný obsah draslíku. Americký léčitel Paul Bragg v časopise Natures Path (Cesta přírody) píše: „Své pokožce nemůžete dopřát nic výživnějšího než šťávu ze salátové okurky. Vlasy se začnou lesknout, tváře se projasní, očím dodáte jiskru, rtům barvu a chůzi lehkost.“

Zkuste: Doplňte okurkovou šťávu šťávou z petrželky a mrkve či řepy. Ale pozor, kupované okurky pořádně omyjte, očistěte kartáčkem a dosucha utřete.

Obsah látek: Vit. C, PP; K, P, Ca

Dostupnost v letech 2013 až 2017

ledenúnorbřezendubenkvětenčervenčervenecsrpenzáříříjenlistopadprosinec
Copyright © 2006–2018 Josef Vymětal, realizace: reseni.net